De reden van mijn server upgrade deze nacht was omwille van mijn nieuwste project: Play Diplomacy Online.

Die website is sinds oktober 2007 in ontwikkeling en is eind december 2007 live gegaan in public beta test fase. Het is een grafische online versie van het bordspel Diplomacy (zie: Diplomacy op Wikipedia).

Natuurlijk zat het spel in het begin nog vol bugs, ondanks intensief testen. Nu, een maandje later, zijn ze er bijna allemaal uit. Het achtervoegsel “beta” zullen we dus in februari kunnen laten vallen.

Omdat de site wereldwijd al redelijk hoog staat in de zoekmachines op de belangrijkste zoekwoorden (Diplomacy online en Play Diplomacy + combinaties daarvan), heeft mijn online Diplomacy website al meer succes dan alle andere: 800 leden en 90 actieve spelletjes tegelijk. Niet slecht, op 1 maand tijd.

Jammer dat ik hem opgericht heb zonder commercieel doel. De site vreet dus wel server resources…