Verbaasd ingelogd in de Adwords account van 1 van mijn klanten vandaag.

Clickable wil Google Adwords account overnemen

Ik ken Clickable Inc niet, laat staan dat ik Clickable gevraagd heb de account van mijn klant over te nemen.

Navraag bij de klant leert dat hij ook van niets weet.

De consequenties van “Yes, I Accept” zouden desastreus kunnen zijn.

Niet alleen heeft Clickable Inc (1 van de medewerkers of 1 van de klanten met een account) op die manier toegang tot alle gevoelige data in de Google Adwords account van mijn klant, zoals goed-presterende zoekwoorden, gemiddelde marktprijzen en conversies.

Clickable Inc (1 van de werknemers of 1 van de klanten met een account) zou bovendien zomaar nieuwe campagnes kunnen aanmaken. Op kosten van mijn klant, die de factuur automatisch betaalt via kredietkaart!

Accepteer dus NOOIT een wijziging in je Google Adwords account zonder dat je exact weet waarover het gaat. Als je een verdachte melding krijgt, rapporteer die dan aan Google. Publiceer NOOIT je Adwords account-ID op een publieke plaats, hou dat nummer voor jezelf.

Een opzoeking op het web leert dat Clickable Inc een bedrijf is dat het makkelijker zou maken om je Google Adwords account te beheren, door het een en ander in rapporten te gieten.

Misschien was Clickable Inc niet eens van plan om deze account effectief te gaan misbruiken. Misschien wilden ze gewoon wat reclame maken voor hun bedrijf? Welke manier is beter om je doelpubliek (Adwords adverteerders) te bereiken dan reclame te maken rechtstreeks in hun Adwords account?

Het bedrijf googlen leert alvast dat ze de reclame gerust kunnen gebruiken. Voor de termen Clickable Inc en zelfs clickable.com scoren ze niet eens de eerste plaats in de zoekresultaten.