Wie een fanpagina op Facebook beheert, had het al gemerkt: fanpagina’s zijn “publieke profielen” geworden met veel meer mogelijkheden. Zo kan je nu al je fans op de hoogte houden door middel van status updates die rechtstreeks in de newsfeed van alle fans verschijnen.

Maar als je nog geen fans hebt op de pagina van je bedrijf of product, hoe ga je dan te werk?

Wel, Facebook voegde afgelopen vrijdag opnieuw een nieuwe functie toe die het nu makkelijker maakt voor pagina’s om fans te krijgen.

De functie heet “Suggest to Friends” en je vindt hem in het linkermenu van je Facebook fanpagina. Ben je zelf de beheerder van de pagina, dan kan het zijn dat je op “more” moet klikken om de nieuwe functie te zien.

Vroeger konden Facebook gebruikers een nieuwe fanpage alleen ontdekken als vrienden al fan waren, of als de gebruiker een rechtstreekse zoekopdracht uitvoerde om de fanpage te vinden.

Nu kunnen gebruikers elkaar ook uitnodigen.

Zo ziet dat eruit voor de verzender:

Facebook fanpagina uitnodiging verzoek

En zo komt het aan bij de ontvanger:

Facebook fanpagina uitnodiging resultaat

Als beheerder van de fanpagina een grote troef, want waarschijnlijk ben jij de eerste fan. Nu kan je al je vrienden uitnodigen om fan te worden. En met een beetje vlijerij kan je hen waarschijnlijk ook wel overtuigen om op hun beurt vrienden uit te nodigen.

Een geweldige nieuwe manier om een fanpagina te kickstarten naar zijn eerste 100 fans dus, waarna de andere virale features (“these friends are fans”) de fanpage bij andere gebruikers bekend maakt.

Wil je meer weten over Facebook fanpagina’s of andere manieren om je bedrijf/product op Facebook te promoten? Neem contact met mij op.

O ja, wil jij ook fan worden van Belgisch bier?

Ga dan naar de Belgian Beer fanpage 🙂